Єдина Країна! Единая Страна!
Субота, 20.04.2024, 07:17 Ви увійшли як Гість | Група "Гости"
 
Головна Реєстрація RSS Решетилівська ЗОШ І ступеня
Рада вітати Вас на сторінках свого сайту. Сподіваюсь, що розміщена інформація допоможе Вам у навчанні та вихованні маленьких українців. Свої коментарі та побажання щодо роботи сайту прошу залишати у гостьовій книзі.



Головна » 2013 » Серпень » 22 » Методичні рекомендації учителям іноземної мови до нового 2013-2014 навчального року
13:45
Методичні рекомендації учителям іноземної мови до нового 2013-2014 навчального року
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23.11.2011 р. № 1392 «Про затвердження Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти» у 2013/2014 навчальному році 5 класи загальноосвітніх навчальних закладів перейдуть на навчання за новими програмами для учнів 5–9 класів загальноосвітніх навчальних закладів з якими можна ознайомитися на сайті Міністерства освіти і науки України за адресою: www.mon.gov.ua.
Для учнів 6 – 11-х класів чинними залишаються рекомендації, що містяться у листі Міністерства від 01.06.2012 року №1/9-426 «Щодо інструктивно-методичних рекомендацій із базових дисциплін» (Інформаційний збірник та коментарі Міністерства освіти і науки, молоді та спoрту України №17-22, 2012 р.).
Особливим при реалізації освітньої галузі "Мови і літератури" у нових Типових навчальних планах є запровадження з 5-го класу обов’язкового вивчення другої іноземної мови. Нею може бути будь-яка іноземна мова або російська чи інша мова національних меншин. Найголовніші чинники, що впливають на «обрання другої іноземної мови» - це заяви батьків, наявність педагогічних кадрів, відповідна матеріальна база забезпечення вивчення мови (лист Інституту інноваційних технологій і змісту освіти від 04.06.2013 р. № 14\10-1654).
За попередніми даними 5103 учні 5-х класів загальноосвітніх навчальних закладів області вивчатимуть другу іноземну мову : німецьку мову – 4076 учнів (80 %), англійську – 317 (6 %), французьку – 710 (14 %), всього 44 % від загальної кількості п’ятикласників.
В опануванні другої іноземної мови слід враховувати лінгвістичний та навчальний досвід учнів, що значно прискорює вивчення наступної іноземної мови. При раціональній організації навчального процесу навіть за меншої кількості годин можна досягти значних успіхів у навчанні учнів другої іноземної мови.
При організації навчання другої іноземної мови необхідно дотримуватися принципу інтенсифікації навчання, враховуючи спорідненість мов, володіння учнями великою кількістю інтернаціоналізмів, наявність автентичних засобів навчання, наявність високого рівня мотивації учнів і т.п.
Рекомендуємо на засіданнях районних (міських) методичних об’єднань учителів іноземної мови опрацювати :
- Лист Міністерства освіти і науки України від 24.05.2013 р. № 1/9 – 368 «Про організацію навчально-виховного процесу у 5-х класах загальноосвітніх навчальних закладів і вивчення базових дисциплін в основній школі»
- Особливості реалізації нового змісту Державного стандарту початкової загальної освіти у нових програмах та підручниках для учнів 2 класу загальноосвітніх навчальних закладів
- Особливості реалізації нового змісту Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти у нових програмах та підручниках для учнів 5 класу загальноосвітніх навчальних закладів.
Провести семінари-практикуми для учителів, котрі викладають
іноземну мову у 2 класі та другу іноземну мову у 5 класі загальноосвітніх навчальних закладів.


Методист В.Цехановська
Переглядів: 950 | Додав: Bunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
продвижение сайта бесплатно
Своими руками установка окон с нуля.