Єдина Країна! Единая Страна!
П`ятниця, 19.04.2024, 06:14 Ви увійшли як Гість | Група "Гости"
 
Головна Реєстрація RSS Решетилівська ЗОШ І ступеня
Рада вітати Вас на сторінках свого сайту. Сподіваюсь, що розміщена інформація допоможе Вам у навчанні та вихованні маленьких українців. Свої коментарі та побажання щодо роботи сайту прошу залишати у гостьовій книзі.



Головна » 2014 » Жовтень » 18 » Etwinning Plus Practical Session 2014
22:54
Etwinning Plus Practical Session 2014

16-17 жовтня я взяла участь у практичному тренінгу навчальної програми eTwinning Plus.  eTwinning  це започаткована в 2005 р. програма, яка була створена з метою розвитку співпраці європейських шкіл. Вчителі та учні, зареєстровані в мережі eTwinning, а з 2013 року і українські школи, отримують можливість реалізації спільних проектів з іншими європейськими школами.  Ключовою складовою навчання є використання інформаційно-комунікаційних технологій. Проект eTwinning розширює сферу освітніх можливостей для учнів та вчителів, підвищує мотивацію до навчання та ступінь відкритості до Європи.

Реалізація програми та підтримка шкіл здійснюється Європейською Комісією, країнами-учасницями, а в Україні ще й за підтримки Міністерства освіти та науки. Зараз до eTwinning Plus входять (крім європейських країн): Україна та Грузія, а також Республіки Молдова, Вірменія, Азербайджан і Туніс. Всі вони приєдналися до проекту в 2013 р.

Важливою ціллю програми eTwinning Plus було об’єднати вчителів у велику активну спільноту, учасники якої постійно навчаються, обмінюються ідеями, пізнають життя інших країн, розширюють світогляд та змінюють свої підходи відповідно до вимог сучасності. Постійний розвиток неможливий як і без самовдосконалення, так і без активного обміну думками з іншими. Зазвичай цей обмін відбувається у співпраці над проектами.

 От саме під час  час тренінгу вчителі тренувалися створювати проекти у тісній  взаємодії із школами-учасницями з-за кордону за допомогою інформаційно-комунікативних технологій (ІКТ). Вчилися, використовуючи Інтернет та його технології, обмінюватися досвідом та навчатися один в одного. Програма eTwinning Plus розкриває кордони та зближує людей не лише у віртуальному, а й в реальному світі, а також відкриває багато нових можливостей для українських шкіл. Для вчителів – це гарна нагода підвищити мотивацію учнів до навчання та командної взаємодії, розвинути свій творчий потенціал, поділитися власними методиками та перейняти нові підходи до викладання в європейських колег, покращити навички ІКТ. Все це стало можливим саме завдяки розвитку інтернет-технологій. Та не менш важливими є спілкування та взаємодія в реальному житті. Спільне створення проектів в рамках eTwinning покращує знання іноземних мов, розвиває навички в сфері ІКТ та сприяє міжкультурній взаємодії учасників.

 eTwinning – це потужний стимул для вивчення іноземних мов і покращення рівня використання ІТ-технологій. В рамках програми учні також тренують навички командоутворення та отримують досвід створення спільних проектів. Окрім цього, вони дізнаються про культуру інших країн Європи та заводять нових друзів. У свою чергу українські вчителі мають нагоду завести контакти з вчителями інших країн Європи. eTwinning Plus стає для них майданчиком для спілкування та обміну досвідом, корисною інформацією й методиками навчання.

Для мене участь у тренінгу eTwinning Plus  стала чудовою можливістю реалізувати креативний підхід у навчанні і нагадати собі,  колегам та учням, що навчатися й навчати – не лише потрібно, але й цікаво!

(Стаття підготовлена за матеріалами http://www.etwinning.com.ua)

 

 

Переглядів: 665 | Додав: Julia | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 2
2 stasgolf2  
0
Юля Борисивна Ви Найкраща.               Виталинка Н.

1 Лариса Деркач  
0
Юлія Борисівна,Ви сучасний вчитель, який іде в ногу з часом та постійно працює над саморозвитком. Дякую за творчий підхід. Приєднання до проекту дозволило і нашій школі вийт на вищий рівень. Бажаю успіхів!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
продвижение сайта бесплатно
Своими руками установка окон с нуля.